غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

پاتریک شاناهان:قصد درگیری نظامی با ایران را نداریم

وزیر دفاع موقت آمریکا بعد از جلسه توضیحی با اعضای مجلس نمایندگان این کشور بار دیگر تأکید کرد کشورش قصد درگیری نظامی با ایران ندارد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۴ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 May 22
کد خبر: ۱۱۸۵۶

به گزارش راهبرد معاصر ، «پاتریک شاناهان»، وزیر دفاع موقت آمریکا بعد از جلسه توضیحی با هیئتی از نمایندگان کنگره بار دیگر تأکید کرد کشورش قصد جنگ با ایران ندارد.

 

شاناهان مدعی شد که دولت آمریکا ۳ ماه مه اطلاعات «موثقی» درباره «تهدیدهایی» دریافت کرده که از جانب ایران علیه نیروها و منافع آمریکایی در منطقه خاورمیانه وجود داشته است.

 

وزیر دفاع موقت آمریکا مدعی شد دولت ترامپ توانسته با تغییر در وضعیت استقرار تجهیزات نظامی تهدید حمله به نیروهای آمریکایی را مهار کند.

 

وی در ادامه تصریح کرد: «بیشترین تمرکز ما در حال حاضر روی جلوگیری از خطای محاسباتی ایران است. نمی‌خواهیم تنش‌‌ها تشدید شوند. اقدامات ما برای مهار [تهدیدها] است نه جنگ. هدف ما رفتن به جنگ نیست. هدفمان محافظت از منافعمان در خاورمیانه و پرداختن به مأموریت‌هایی است که برای انجام آنها در آنجا حضور داریم.»

 

«جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید چند هفته پیش اعلام کرد ارتش آمریکا برای «مقابله با تهدید ایران» ناو «یو اس اس آبراهام لینکلن» را به منطقه خلیج فارس اعزام کرده است.

 

با این حال، اندکی بعد معلوم شد که این ناو طبق برنامه‌ای از پیش تعیین‌شده روانه منطقه شده است.

دو رسانه آمریکایی پنجشنبه گذشته در گزارش‌هایی جداگانه بر تلاش «دونالد ترامپ» برای دورگزینی از درگیری نظامی با ایران تأکید کرده‌ و نوشته‌اند او از تلاش‌های خودسرانه برخی از مشاورانش برای القای اینکه آمریکا در آستانه درگیری نظامی با ایران قرار گرفته، ناخرسند است.

 

«سی‌ان‌ان» به نقل از منابع آگاه نوشت ترامپ معتقد است مداخله نظامی گسترده در ایران برای او از لحاظ سیاسی ویرانگر خواهد بود.

 

واشنگتن‌پست هم به نقل از چندین مقام آمریکایی گزارش داد ترامپ رویکرد دیپلماتیک برای حل و فصل تنش‌ها را ترجیح می‌دهد و خواستار گفت‌وگوی مستقیم با سران ایران است.

 

برخی تحلیل‌گران از طرف دیگر ادعاهایی نظیر آنچه در گزارش این دو رسانه مطرح‌شده را نوعی فضاسازی برای چیدن واقعیت‌های میدانی در قالب بازی «پلیس بد-پلیس خوب» و در نهایت تحت فشار گذاشتن تهران برای انتخاب راه گفت‌وگو از دو گانه جنگ-مذاکره تلقی می‌کنند.

 

این تحلیلگران معتقدند دولت آمریکا بر اساس نوعی تقسیم کار در تلاش است شخص ترامپ را «پلیس خوب» و حامی گفت‌وگو و «جان بولتون» و «مایک پامپئو» را پلیس بد و طرفدار جنگ با ایران به تصویر بکشند.

 

از این منظر، دولت آمریکا با اعزام ناو و بمب‌افکن به منطقه هدفی فراتر از راه انداختن نوعی جنگ روانی و در نهایت تحت فشار قرار دادن ایران دنبال نمی‌کند.

منبع:فارس

ارسال نظر